Werkwijze

Gesprek Een intake onder het genot van een kopje koffie, als u komt voor een tepelreconstructie.
Ik vind het prettig om te weten wie ik voor mij heb. Bij een kopje koffie of thee bespreek ik graag uw verwachtingen en tattoo-ervaringen (mocht u die hebben). Ook hoor ik graag wanneer u voor het laatst bent geopereerd en bekijk ik de huid vooraf. Natuurlijk mag uw man, vriendin, zus of wie dan ook er ook bij aanwezig zijn als u dat prettig vindt.

In bijna alle gevallen starten we na dit kennismakingsgesprek de behandeling, de tattoo, maar het is ook mogelijk om eerst een gesprek te hebben en eventueel een paar weken later de behandeling. De keuze is aan u.

Kleur bepalen bij een blijvende tepeltattoo, tepelreconstructie.Kleur
Vooraf bespreek ik duidelijk welke kleur het beste past bij uw huid en welke maat u graag wilt. Misschien heeft u nog een borstfoto van ‘hoe het was’? In de tattoostudio zijn ook voorbeelden aanwezig.


De inkt bij tepeltattoos

In de meeste ziekenhuizen wordt getatoeëerd met inkt die verdwijnt. Soms verdwijnt het al binnen 3 maanden. De meeste vrouwen willen niet om de twee jaar opnieuw getatoeëerd worden wat heel begrijpelijk is. Ik tatoeëer met blijvende inkt. Dit is door de GGD goedgekeurde inkt. Hierbij hou ik mij strikt aan de toegestane inkt volgens ‘de Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen’ Dit is inkt die bij normaal gebruik geen gevaar voor de gezondheid of veiligheid van de mens oplevert.

Maat van de tepelhof ivm een tepelreconstructie.

Maat aftekenen
Na aftekenen van de maat en plaats van tepel en tepelhof heeft u ruim de tijd om in de spiegel te kijken of het voldoet aan uw wensen. Soms moet het een stukje naar links of rechts. Maar als u het iets hoger of lager wilt is dat ook geen probleem. U kunt overleggen met uw gezelschap en als we er helemaal uit zijn mag u plaats nemen op de behandeltafel.

Kleur bepalen  
Als u plaats heeft genomen op de behandeltafel wordt de inkt in uw bijzijn gemengd. Ik neem de tijd om de goede kleur te maken, precies passend bij uw borst. In overleg met u worden de kleuren gebruikt die u van tevoren heeft aangegeven.

Het tatoeëren, de eerste behandeling

Om goed te kunnen pigmenteren moet de huid strak getrokken worden. Steeds span ik een stukje huid van 3 bij 3 cm strak met mijn hand om daar kleur op aan te brengen. Het tatoeëren gaat niet in 1 stuk achter elkaar door. Er moet ook steeds inkt gedipt worden en regelmatig moet de overtollige inkt weggeveegd worden. Daardoor is het heel makkelijk vol te houden voor u en is de pijn (mocht u die al voelen) makkelijk te verdragen.

Indien u twee borsten getatoeëerd wilt hebben worden deze in één behandeling getatoeëerd.

Werkwijze bij een tepelreconstructie, 3d tepeltatoeage.

Tweede behandeling
Omdat er in veel gevallen littekenweefsel op de te behandelen huid zit, kan het zijn dat de inkt hier minder pakt. Bij de tweede afspraak wordt de kleur indien nodig bijgewerkt. Deze behandeling duurt aanzienlijk korter en de genezing gaat ook vaak sneller.

Het kan in sommige gevallen nodig zijn dat er een derde afspraak gemaakt wordt voor het bijwerken van de tepel.

Nazorg  
Na elke behandeling maak ik de aangedane huid schoon en wordt het afgedekt met folie. Ik heb er dan alles aan gedaan om de huid zo schoon mogelijk te houden en aan u de taak om het thuis heel goed te verzorgen om huidirritaties en infecties te voorkomen. Let erop dat u het twee weken lang elke dag schoonmaakt met desinfecterende zeep en dat u uit de zon, het zwembad of de sauna blijft!

Leest u zeker even de uitgebreide nazorgregels hier.

Prijs tepeltatoeage
Ik reken 1 prijs voor de totale behandeling inclusief Bepanthen creme. Dat is dus inclusief kennismakingsgesprek, de 1e behandeling van twee tepels tegelijk(indien nodig), een twee behandelingen om bij te werken en eventueel een 3e behandeling als er stukjes niet gepakt hebben of om perfectie aan te brengen. De speciale naaldmodules, inkt en ander materiaal zit ook bij deze prijs inbegrepen. Geen onverwachte verrassingen dus!

Neem hier contact op met mij voor de prijs.

Vergoeding zorgverzekering tepeltatoeage
Een veel gestelde vraag aan mij is of de tepeltattoos die ik maak vergoed worden door de zorgverzekering. Dit is niet het geval. Maar… u betaalt voor de complete behandeling minder dan uw eigen risico op jaarbasis. Dus is het in de meeste gevallen nog steeds goedkoper.

meer voorbeelden    contact met Inge Pip

Vragen tepeltattoo

Klik hier voor meer vragen en antwoorden